д-р Мирчевска

Ботулинов токсин

Ботокс

Ботулиновият токсин е средство на първи избор при третиране на мимическите бръчки в областта на горната половина на лицето: челото (при учудване), между веждите, т.нар. "лъвска бръчка" (при сърдене) и около очите – бръчки тип "пачи крак" (при широка усмивка). Те се формират от действието на мускули, които точно и сигурно могат да бъдат определени и третирани.

Спектърът на приложение на ботулиновия токсин нараства с годините. В днешно време ботоксът стана стандарт за нехирургичен лифтинг на горната част на лицето.

В съвременната естетична дерматология бяха въведени различни техники на приложение на ботулиновия токсин за стягане и контуриране на лицето особено в зоните, които издават първите признаци на стареенето. 

При новите техники инжектирането е повърхностно като се засяга само частта от мускула, която се залавя за кожата т.е. мускулът не се парализира. Това води до намаляване на бръчкането на кожата при запазване на мускулната функция. Тази процедура се прилага и профилактично преди появата на видимо увисване на кожата (30-40г.възраст). Може да се комбинира с другите техники за изглаждане на мимическите бръчки както и с дермални филъри. Всичко това води до свеж, отпочинал и младежки вид на лицето.


Виж цените